Screenshots in the mail body.

VJR

Well-Known Member
Staff member
#2
Hi Deepak,

You can make use of 'Email - POP3/SMTP' VBO to send the emails. You will need to set BodyIsHtml as "True"
I believe the html syntax for the Image tag would be like the below.

<html>
<body>
<img src="MyFilePath/MyFileName.jpg" width="100" height="90" border="0" alt="My Picture">
</body>
</html>
 
#3
Hi Deepak,

You can make use of 'Email - POP3/SMTP' VBO to send the emails. You will need to set BodyIsHtml as "True"
I believe the html syntax for the Image tag would be like the below.

<html>
<body>
<img src="MyFilePath/MyFileName.jpg" width="100" height="90" border="0" alt="My Picture">
</body>
</html>

Thanks VJR,

but currently I'm using MAPIEx VBO, and when I'm using the above HTML code, it's showing me an error (Data items must be between [ and ]. Text must be between " and ". Functions should be in the form FunctionName()).
 

VJR

Well-Known Member
Staff member
#4
Hi Deepak,

You can try and see if it's there but I'm afraid MAPIEx has limitations as it cannot currently use HTML or Rich Text e-mail formats and deals only in plain text e-mails hence I recommended you the other Vbo.
 
#5
Hi Deepak,

You can make use of 'Email - POP3/SMTP' VBO to send the emails. You will need to set BodyIsHtml as "True"
I believe the html syntax for the Image tag would be like the below.

<html>
<body>
<img src="MyFilePath/MyFileName.jpg" width="100" height="90" border="0" alt="My Picture">
</body>
</html>

Thanks VJR,
its working fine when i am running the html code as .html file but when include same html code as body in mail
i am not getting the image in my mail rather i am getting only the border
 

Attachments

VJR

Well-Known Member
Staff member
#6
Hi Kiran123,

Those posts maybe old ones. Also note that when the old posts were written the MapiEx VBO wasn't available for Html formats which is available now. One additional note is that Blue Prism has also made available a new VBO especially for Outlook called as Outlook VBO. Not sure whether you are using Outlook or not but wanted you to make a note of this, else you could use the Pop3/SMTP VBO with html enabled.

You can take a look at the code in Post #3 here where the use of cid is made which is used to embed an image in the html. This also appears to have worked with someone on Post #17 here.

On a similar note, I have used the cid html line in a custom code (not the inbuilt VBO) and seemed to have worked fine with me. So you might give the instructions in the above #3 a try.

View attachment 1541057357756.png
 
#7
guys, I went on the Blue Prism site and the MAPIEx VBO - HTML email VBO l says it will only work with version 1.1.15 of MAPIEx which is for BP version 4. I am on BP version 5.0.23 and running Mapiex 2.0.6. I imported the VBO hoping it would work with a newer version but I get an error when trying to send an email.

"Internal : Could not run the object because one of the code stages has a compile error, use Check for Errors for a list of problems"

This is truing to send an email with only Profile and To: having data. I have also tried to simply put "Test" in subject and Message just to be safe with the same result.

I have been reading on this for hours and I feel like I am not going anywhere.

Just to be clear, I have an image stored on a LAN drive and I want to embed it in the email (business wants it as a screenshot sirectly in the email and will not accept an attachment).

Any help would be greatly appreciated
 

VJR

Well-Known Member
Staff member
#8
Hi jpcrepeau,

Does the Products -> Releases -> AddOns tab on the Blue Portal not have an msi installer file for v1.1.15?
Also go through the v1.1.15 Release Notes pdf thoroughly before doing any installation/uninstallation.
 
#9
thanks for the reply. They do have it, but it is a complicated process to downgrade mapieX on all the infrastructure.
I will try to see if I can use pop/smtp only for that particular process.

have a great weekend!

J-P
 
Top